Modulaire houtskeletbouw heeft vele voordelen 

Houtskeletbouw heeft de toekomst. De voordelen van prefabricage en snelle (en droge) afbouw zorgden al voor een toenemende populariteit. Nu het halen van klimaatafspraken steeds urgenter wordt, zijn het ook die andere grote voordelen van houtskeletbouw die de interesse opwekken. Houtskeletbouw verkleint namelijk de energetische en ecologische voetafdruk.

Siniat en Promat hebben gezamenlijk nieuwe en innovatieve houtskeletbouwconcepten ontwikkeld die het milieu een warm hart toedragen. Multidisciplinaire oplossingen die rekening houden met stabiliteit, thermische, akoestische én brandveiligheidseisen.

Modulair bouwen voordelen


Kostenbesparing

Houtskeletbouw levert besparingen op: 
qua kosten, maar ook in besparingen door hergebruik. Bij de productie van onze 
gipsplaten wordt het cradle-to-cradle 
principe gevolgd; gipsplaten zijn oneindig recyclebaar. De hoge isolatiewaarde van 
deze bouwmethode helpt bovendien in het terugdringen van het (fossiele) 
energieverbruik.

 

 

Modulair bouwen kostenbesparing
Siniat modulair bouwen 1
Siniat modulair bouwen 1

Lage funderingskosten

Door de lichte bouwmethode kan in funderingskosten aanzienlijk worden bespaard. Indien mogelijk worden maatvoeringen zoveel mogelijk afgestemd op handelsmaten, dat met kostenverlagende prefabsystemen gewerkt kan worden.

Korte bouwtijd

Prefabricage, de snelheid van plaatsing en de droge bouwmethode zorgen ervoor dat de bouwtijd aanzienlijk kan worden verkort en dit zorgt weer voor lagere kosten.

Energieprestaties

De uitstekende energieprestaties van houtskeletbouwwoningen leiden uiteraard tot een lagere energierekening voor de bewoners en een snelle ‘return on investment’.

 
Siniat modulair bouwen 2
Siniat modulair bouwen 2

Vrijheid in materiaalkeuze

Bij houtskeletbouw is de keuze aan materialen voor de buitenbekleding bijna eindeloos. Denk aan houten planken of latten, baksteen, aluminium of andere typen beplatingen. Dat zorgt voor veel diversiteit . Bovendien kunnen leidingen makkelijk weggewerkt worden, zodat ze op geen enkele manier beperking vormen voor materiaalkeuze.

Nuttige leefruimte

Vaak wordt het binnenspouwblad bekleed met een plaat die naast de stabiliteit ook de afwerking verzorgt. In vergelijking met traditionele massieve wanden kan de wanddikte bij houtskeletbouw daardoor kleiner worden gehouden voor eenzelfde isolatiewaarde. En dat geeft extra leefruimte!

 


Ontwerpvrijheid

Door de lichtere structuur biedt 
houtskeletbouw architecten veel vrijheid. 
Voor eenzelfde budget kan meer variatie gerealiseerd worden t.o.v. traditionele 
stenen bouw. Geen zorgen over 
koudebruggen, dus meer ontwerpgemak. 
Volop ruimte dus voor creativiteit 
in duurzaamheid.

 

Ontwerpvrijheid
 


Efficiëntie

De innovatieve Siniat en Promat (hout)skeletbouwoplossingen hebben 
efficiëntie hoog in het vaandel. 
Het systeem van prefabricage speelt hierin 
een belangrijke rol; weersomstandigheden 
hebben geen vat op de voortgang. Bovendien 
biedt deze methode mogelijkheden om 
constructies uitvoerig te testen op 
brandveiligheid, akoestiek, thermische 
isolatie en bouwfysiche eigenschappen.

 

 

Efficiƫntie
Siniat modulair bouwen
Siniat modulair bouwen

Snelle bouwmethode

Siniat en Promat passen hun grote kennis van vezelcement-, gips- en calciumsilicaatplaten toe in hun prefab houtskeletbouwconcepten. Met vezelcementplaten voor de buitenschil en andere platen (zoals gipskarton en vezelversterkte gipsplaten) voor de binnenkant komen kant-en-klare oplossingen tot stand die aansluiten bij de multdisciplinaire eisen.

Energie-efficiëntie

De Siniat en Promat oplossingen zorgt voor een hoge score op duurzaamheid door een lage CO2 impact en recycling van gebruikte materialen. De hoge energie-efficiëntie maakt houtskeletbouw tot een duurzame bouwmethode, die het energie-neutrale huis dichtbij brengt. Bij ‘circulair bouwen’ en ‘dynamisch (ver)bouwen’ ligt een hoofdrol voor houtskeletbouw in het verschiet.

Siniat modulair bouwen gebouw
Siniat modulair bouwen gebouw

Circulair bouwen

De Siniat en Promat droogbouwconcepten voor nieuwbouw, renovatie en herbestemming leveren een belangrijke bijdrage aan de realisatie van ‘circulair bouwen’ en ‘dynamisch (ver)bouwen’, dé begrippen voor de toekomst. Brandveiligheid, akoestisch comfort, thermische isolatie en bouwfysische eigenschappen worden in één kant-en-klare oplossing geïntegreerd.

Energie-efficiënt

Energiezuinige houtskeletwoningen verbuiken minder energie tijdens de gebruiksfase. Daarnaast zijn de Siniat vezelcement- en gipsproducten en de Promat calciumsilicaatplaten vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Vezelcement kan worden recycled en wordt gebruikt bij productie van nieuw cement. Gipsplaten zijn volledig recyclebaar. Cradle-to-cradle!


Duurzaamheid

Het Siniat & Promat concept kan bogen op 
lage CO2-emissie waarden en biedt eindeloze mogelijkheden hergebruik en recycling. 
Daarnaast worden met onze materialen 
optimale isolatiewaarden bereikt. Gevolg: duurzame gebouwen die energie-efficiënt 
zijn in gebruik.

 

 

Duurzaamheid
 

De kracht van modulair samenwerken

 Siniat logo 

De kracht van Siniat
Siniat is een toonaangevende fabrikant van gipsplaatoplossingen voor binnen- en buitentoepassingen. De producten en systemen worden toegepast in gebouwen in het hele land in o.a. scholen, ziekenhuizen en andere gebouwen waarin gewerkt wordt. 
De Siniat producten zorgen voor een prettige leefomgeving: warmer, droger, rustiger en veiliger. Door de jarenlange ervaring is Siniat een partner die de bouwwereld met raad en daad ondersteunt.


Modulair bouwen logo Promat

De kracht van Promat
Promat is gespecialiseerd in bouwkundige brandpreventie. Keer op keer blijkt Promat in staat om grensverleggend te innoveren. Promat maakt haar missie ‘mensen gezond en veilig laten wonen en werken’ meer dan waar. Met Promat bouwt u op zekerheid: zekerheid van productkwaliteit en zekerheid van hoogwaardige kennis en ervaring. Het uitgebreide assortiment omvat totaaloplossingen die zijn getest en geaccrediteerd door erkende instituten.

De krachten gebundeld

Siniat en Promat beschikken samen over jarenlange kennis van en ervaring in toepassingen in vezelcement, gips- en calciumsilicaatplaten. Beide bedrijven zijn groot geworden door te innoveren. Geen wonder dus dat de bestaande kennis nu wordt ingezet voor het duurzame bouwen van de toekomst. Houtskeletbouw speelt daarin zonder twijfel een grote rol. In een intensieve samenwerking staan Siniat en Promat nu garant voor (prefab)totaaloplossingen in houtskeletbouw, die voldoen aan alle eisen met betrekking tot brandveiligheid, akoestisch comfort, thermische isolatie en optimale bouwfysische eigenschappen.

Ontwerpgids houtskeletbouw

Download hier onze
Ontwerpgids houtskeletbouw.
Het is met zorg samengesteld en biedt talloze onderbouwde en geteste oplossingen.

DOWNLOAD

Siniat ontwerpsgids modulair bouwen
Siniat ontwerpsgids modulair bouwen

CONTACT 

Neem contact met ons op. Vraag uw handboek aan.

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Nederland

Twan Verstraelen

+31 (0) 6 21 33 47 79
twan.verstralen@etexgroup.com

Siniat modulair bouwen gebouw 2
Siniat modulair bouwen gebouw 2