Ga naar:

Siniat en BIM

BIM modellen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Het werken met BIM biedt dan ook tal van voordelen voor alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproces. Siniat is al enige tijd actief met BIM en stelt al een aantal jaar Revit objecten ter beschikking op BIMobject.com. Maar voortaan hebben we een unieke plug-in, die het mogelijk maakt wat je zoekt meteen binnen Revit te vinden! Een nog snellere weg naar de juiste oplossing.

Wat is BIM?

BIM staat voor ‘Building Information Modeling’. Het is een nieuwe manier van samenwerken tussen verschillende bouwpartners, die het bouwproces ingrijpend verandert.

Eén model

Waar traditioneel gezien afzonderlijk aan verschillende tekeningen gewerkt werd, wordt tijdens het BIM-proces gebruik gemaakt van slechts één digitaal model. Architecten, technici, aannemers, afbouwers en andere professionals in de bouw beschikken dus ten allen tijde over dezelfde gegevens, die steeds up to date zijn. Bij wijzigingen in het model, worden ook alle daaruit afgeleide tekeningen aangepast.

Tijdwinst & verlagen van de (faal)kosten

Doordat alle partijen als een team een digitaal model van het project creëren alvorens over te gaan tot de uiteindelijke bouw, wordt er behoorlijk wat tijdwinst gerealiseerd. Bouwconflicten kunnen voorafgaand digitaal gedetecteerd en opgelost worden, wat naast tijdbesparing uiteraard ook bijhorende faalkosten verlaagt. 

De bouwwaarde wordt vergroot, en men kan duurzamer en efficiënter projecten gaan realiseren.

Onze Plug-in: een krachtig systeem voor BIM-samenwerking

Siniat wil haar partners niet enkel voorzien van de juiste materialen en oplossingen, maar stelt ook haar deskundigheid ter beschikking. Om u te helpen bij het maken van de juiste systeemkeuze voor uw project, lieten we een unieke plug-in ontwerpen. De Revit plug-in is een krachtige tool voor het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen. U vindt snel en makkelijk de juiste oplossing door zelf te kiezen parameters. U zoekt, vindt en plaatst een systeem helemaal binnen Revit en hoeft niets meer op te zoeken in losse documenten of op websites. Ook het apart downloaden van Revit-files is niet meer nodig en u werkt nooit met verouderde informatie.

Een groot voordeel voor iedereen die reeds bekend is met Revit. Een waaier aan nieuwe mogelijkheden voor wie deze tool nog zal ontdekken!

Aan de slag

Siniat Revit-objecten zijn gedetailleerd en bevatten de benodigde informatie. 
Maak gebruik van onze Revit-objecten via de installatie bestanden hieronder.
Kan u niet vinden wat u zoekt, of wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op via bim@siniat.nl

 

Siniat Revit Plug-in 2016

Siniat Revit Plug-in 2017

Siniat Revit Plug-in 2018